Maandag – Vrijdag

8 am – 10 pm

+32 3 226 42 40

team@konnexxions.com

Grotesteenweg 261

2600 Berchem

Maandag – Vrijdag

8 am – 10 pm

+32 3 226 42 40

team@konnexxions.com

Grotesteenweg 261

2600 Berchem

Een offerte of specifieke vraag?

Wij zijn er voor u. Wenst u een offerte of heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in. U ontvangt een antwoord binnen 1 werkdag. 

Hoe kunnen we helpen?

Konnexxions staat bekend voor zijn uiterst persoonlijke en klantgerichte service.

Contact

Grotesteenweg 261 2600 Berchem Antwerpen

Tel: +32 3 226 42 40 

Openingsuren: Ma-Vr 09u-17u

Vacatures

 

 

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e).

Social Media

Geïnteresseerd in de nieuwste trends omtrent Laser Doppler Vibrometrie, Data-Aquisitie of diktemeting? Volg ons op LinkedIn.

FAQ

Laser Doppler vibrometrie (LDV) is momenteel de methode die de beste verplaatsings- en snelheidsresolutie biedt en wordt gebruikt op vele gebieden van de fundamentele wetenschap. Zij maakt een femtometeramplituderesolutie mogelijk, daarnaast is het lineair en heeft derhalve een consistente amplitude tot in de zeer hoge frequentiebereiken - die momenteel praktisch meer dan 2 GHz bereiken. Deze eigenschappen zijn onafhankelijk van de meetafstand, zodat dit principe zowel bij microscopische bewerkingen als over zeer grote afstanden wordt gebruikt. Licht als sensor beïnvloedt de sample niet, waardoor het niet-invasief is en dus metingen kunnen worden uitgevoerd op uiterst kleine en uiterst lichte structuren. Omdat deze procedure zulke onovertroffen eigenschappen biedt, heeft Polytec ze robuust gemaakt en geschikt voor gebruik zowel in het laboratorium als in extreme condities.

 

Indien een golf door een bewegend voorwerp wordt weerkaatst en door een instrument wordt gedetecteerd (zoals het geval is bij de LDV), kan de gemeten frequentieverschuiving van de golf worden beschreven als:

fD = 2- v/λ

waarbij v de snelheid van het voorwerp is en λ de golflengte van de uitgezonden golf. Om omgekeerd de snelheid van een voorwerp te kunnen bepalen, moet de (Doppler-)frequentieverschuiving worden gemeten bij een bekende golflengte. Dit wordt in de LDV gedaan met behulp van een laserinterferometer.

 

De straal van een laser wordt door een bundelsplitser (BS 1) gesplitst in een referentie- en een meetstraal. Na het passeren van een tweede bundelsplitser (BS 2) wordt de meetbundel gericht op het monster, dat de bundel weerkaatst. Deze gereflecteerde bundel wordt nu door BS 2 naar beneden afgebogen (zie figuur), en vervolgens samengevoegd met de referentiebundel op de detector.

Aangezien het optische pad van de referentiestraal constant is in de tijd (r2 = const.) (met uitzondering van verwaarloosbare thermische effecten op de interferometer), genereert een beweging van het monster (r1 = r(t)) een licht/donkerpatroon, typisch voor interferometrie, op de detector. Eén volledige licht-donkercyclus op de detector komt overeen met een verplaatsing van het voorwerp van precies de helft van de golflengte van het gebruikte licht. In het geval van de helium-neonlaser die vaak voor vibrometers wordt gebruikt, komt dit overeen met een verplaatsing van 316 nm.

Konnexxions is vanaf heden ook uw consulting partner voor contactloze trillingsmetingen. 

Hieronder vindt u een overzicht van onze meetapparatuur geschikt voor verhuur- en meetservices:

  • SINGLE-POINT VIBROMETERS 

VibroFlex, VibroFlex Compact (Helium Neon Laser), VibroFlex QTec (Infrarood Multichannel Detector) , VibroGo Pioneer, OFV-5000 - 502

  • DATA-ACQUISITIE

OROS OR10 Analyzer, Polytec VibSoft-VibroLink, Polytec PolyWave

Neem een kijkje op onze services-pagina voor meer informatie, of contacteer 1 van onze specialisten.  

 

Voor onderwijs gelden specifieke voorwaarden en kortingen op Polytec hardware & software. Contacteer voor meer info een specialist.

Onze systemen zijn op verschillende manieren integreerbaar in uw productielijn, of als onderdeel voor een eindproduct voor uw klant.

Contacteer in dit geval één van onze engineers en vertel ons meer over uw setup. Wij helpen u graag verder.

Dit hangt af van het aangekochte systeem. Voor systemen van Polytec geldt: tot en met 15/04/2022 is 1 dag inbedrijfstelling inbegrepen*. Uitzonderlijke condities gelden. Meer info? Contacteer onze klantenservice.

Voor gratis levering geldt uitsluitend Incoterms 2020 FCA. Voor betalende leveringen kunnen wij leveren volgens afgesproken voorwaarden. Gelieve onze klantenservice te contacteren voor meer informatie. 

Voor alle orders geldt 30% bij voorschot, 70% bij levering. Contacteer bij vragen onze klantenservice